Fictiefragmenten

Op deze website laten we aan de hand van fictiefragmenten van 15 à 20 bladzijdes zien hoe onze uitgewerkte bespreekpunten als lesmateriaal gebruikt kunnen worden.

Op de fictiefragmenten rust auteursrecht en copyright waarop een standaardregeling van vergoedingen van toepassing is. Wij zijn de volgende rechthebbenden dankbaar dat ze – uitsluitend voor dit niet-commerciële doel – voor gebruik van de gekozen fragmenten toestemming gaven:

Lemniscaat (Rachel Ward, Deadline, Susin Nielsen, Het ongemakkelijke dagboek van Henri K. Larsen en Marloes Morshuis, Quotum, project Z), Clavis (Ransom Riggs, De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine en Coen de Kort, Rat), Leopold (Gideon Samson, De hemel kan wachten, Elle van den Boogaard, Twee seconden, Rindert Kromhout, Soldaten huilen niet en Lydia Rood, Ali’s oorlog, ), Hoogland & Van Klaveren (Sjoerd Kuyper, Bizar), Blossom Books (Marissa Meyer, Cinder), Prometheus (Karin Amatmoekrim, Het gym), Karakter uitgevers (Len Vlahos, Huis van glas), Uitgeverij Galilee (Joseph Oubelkas, 400 brieven van mijn moeder), Uitgeverij Moon (Pamela Sharon, De geur van groen en Angie Thomas, The hate u give), Gottmer (Derk Visser, Drama Queen), Van Holkema & Warendorf (Jacques Vriens, Code kattenkruid), Querido (Anna Woltz, Alaska en Marleen Nelen, Alles wat licht is), Uitgeverij Van Goor (Danielle Bakhuis, De executie en Mirjam Mous, 2C), Querido Kinderboek (Jelmer Soes, Lichaam van licht), Pepper Books (Sarah Crossan, Nieuwe maan).

De toestemming voor het gebruik van de fictiefragmenten geldt alleen voor de publicatie op onze website. Voor ander gebruik van de fragmenten gelden de gebruikelijke regels van het auteursrecht. De gedetailleerde gegevens over de uitgeverijen en de gekozen titels zijn te lezen bij Verantwoording.